У Зеленського кажуть, що робота «Кримського титану» порушена до критичного рівня

У Зеленського кажуть, що робота «Кримського титану» порушена до критичного рівня

Укрінформ
Процеси виробництва на заводі «Кримський титан» в м. Армянськ у тимчасово окупованому Криму порушені до критичного рівня.

Про це повідомило Представництво Президента в АРК, передає Укрінформ.

«Через вчинений ворогом теракт на Каховській ГЕС і, як наслідок, відсутність води у Північно-Кримському каналі, процеси виробництва на заводі «Кримський титан» в Армянську порушені до критичного рівня. Відновити роботу у мінімально належному режимі окупанти вважають за неможливе», - йдеться в дописі.

Зазначається, що в Армянську поширюється інформація про ймовірну зупинку «Кримського титану».

Водночас, додають у відомстві, інженерні підрозділи окупаційної армії впродовж останніх днів мінують цехи підприємства, які наразі продовжують працювати, та закладають вибухівку на заводській і прилеглій території.

Читайте також: Російські інженерні підрозділи мінують цехи підприємства «Кримський титан» - розвідка

У Представництві акцентують, що теракт на «Кримському титані», до якого готуються загарбники, означатиме штучну техногенну катастрофу. Так, на холодильному обладнанні «Кримського титану» використовується близько 200 тонн технологічного аміаку.

«У випадку вибуху на заводі аміачна хмара, залежно від напрямку вітру, накриє прилеглі райони за півгодини. Під загрозою передусім опиняться окуповані Армянськ, Красноперекопський район та південні райони Херсонщини», - зазначають у відомстві.

Представництво закликає громадян бути обережними та за можливості евакуюватися подалі від заводу.

Читайте також: Із «Кримського титану» загарбники вивозять обладнання – партизани

«Ознайомтеся з правилами поводження у випадку техногенних аварій, пов’язаних з викидом хімічних речовин, зокрема аміаку. Нагадуємо також нашу рекомендацію знаходитися якомога далі від постійних і мобільних військових об’єктів країни-окупанта», - зауважують у Представництві Президента в АРК.

Як повідомлялося, представник ГУР Міноборони Андрій Юсов заявив, що російські загарбники розглядають сценарій виведення з ладу "Кримського титану" на випадок відступу і втечі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-