У Криму викрали, катували і незаконно заарештували активіста Ельдара Меністова

У Криму викрали, катували і незаконно заарештували активіста Ельдара Меністова

Укрінформ
Російські загарбники у тимчасово окупованому Криму викрали, катували та посадили під адмінарешт за нібито “невиконання законних вимог співробітника поліції” кримськотатарського активіста Ельдара Меністова.

Про це повідомило Представництво Президента України в АРК, передає Укрінформ.

«Колишнього члена Сімферопольського регіонального Меджлісу кримськотатарського народу Ельдара Менсітова окупаційні патрульні викрали 9 червня. Знайти активіста вдалося лише через 2 дні в одному з відділків Сімферополя. Окупаційний суд незаконно заарештував пана Ельдара за нібито “невиконання законних вимог співробітника поліції”, - йдеться в дописі.

Зазначається, що його адвокатка Сафіє Шабанова під час розмови з підзахисним помітила на його тілі сліди побиття, він скаржився на біль у ребрі.

Читайте також: У Сімферопольському СІЗО утримують викраденого активіста Євгена Мельничукаправозахисники

Захисниця розповіла, що на виїзді з Сімферополя так звані “патрульні” посадили його в іншу машину до людей у масках, які й відвезли його до відділку. Пізніше машину Ельдара Менсітова виявили на ринку в Сімферополі.

Як повідомлялося, у 2021 році окупаційні силовики незаконно обшукували будинок Менсітова через нібито його причетність до підриву газогону в селі Перевальне.

Ельдар Менсітов виступав в окупаційному суді як свідок сторони захисту в справі Мустафи Джемілєва, якого незаконно “заочно судили” окупанти.

Фото: Представництво Президента України в АРК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-