У Сімферопольському СІЗО утримують викраденого активіста Євгена Мельничука – правозахисники

У Сімферопольському СІЗО утримують викраденого активіста Євгена Мельничука – правозахисники

Укрінформ
У Сімферопольському СІЗО №2 утримують активіста Євгена Мельничука, викраденого в тимчасово окупованому Севастополі в жовтні 2022 року.

Про це повідомив Центр прав людини ZMINA, посилаючись на поінформоване джерело, передає Укрінформ.

«Окупанти утримують чоловіка в Сімферопольському СІЗО №2. Він перебуває в одній камері з мером міста Гола Пристань Олександром Бабичем та іспанським волонтером Маріо Калатаюдом», - йдеться в дописі.

Джерело ZMINA розповідає, що про це стало відомо від чоловіка, який перебував у одній камері з Мельничуком.

Фото: zmina.info

Повідомляється, що активіста викрали в тимчасово окупованому Криму за нібито фотографію російської техніки. Про його затримання дізналась дружина. Батьки Мельничука мешкають в тимчасово окупованому Криму, вони його розшукували.

Читайте також: Від 12 до 17 років колонії: у Росії оголосили вирок фігурантам «другої Севастопольської групи»

Зазначається, що Євген народився та виріс у Севастополі. Закінчив військово-морську академію імені Нахімова. Під час блокування росіянами українських частин чоловік поїхав до Севастополя як волонтер та допомагав українським військовим. Мельничука двічі викрадали у Севастополі, але його вдавалося звільнити. Він проживав у м. Ірпінь на Київщині, де боровся з корупцією у місцевій владі. Виступав проти вирубки лісів та незаконного будівництва.

Як повідомляв Укрінформ, у СІЗО №2 м. Сімферополь частину людей утримують у полоні, стосовно них навіть не відкривають кримінальних справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-