Естонія першою розпочала практичні проєкти відновлення в Україні - Шмигаль

Естонія першою розпочала практичні проєкти відновлення в Україні - Шмигаль

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся в Києві з президентом Естонії Аларом Карісом.

Як передає Укрінформ, про це глава українського уряду повідомив у Фейсбуці.

“Радий вітати в Україні Президента Естонії Алара Каріса. Під час нашої зустрічі обговорили двосторонню співпрацю між країнами. Естонія першою розпочала практичні проєкти відновлення в Україні. Зокрема, був відкритий дитячий садочок в Овручі на Житомирщині. Дякую партнерам за ці перші кроки”, - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Україна отримає від ЄС €50 мільйонів на відновлення критичної інфраструктури

Також він відзначив лідерство Естонії в розробці національного механізму конфіскації російських активів для спрямування їх на повоєнне відновлення України.

За його словами, під час зустрічі сторони скоординували підтримку України на шляху до ЄС і НАТО, створення Спецтрибуналу та посилення санкцій проти Росії. Шмигаль наголосив, що санкції мають бути достатньо потужними, щоб зупинити російську воєнну машину.

“Подякував естонським друзям за безпрецедентну військову допомогу. Передачу ЗСУ різних видів озброєння, лікування та навчання українських військових, ініціативу на рівні ЄС щодо спільної закупівлі боєприпасів для України. Всі ці рішучі кроки в протидії російській агресії наближають нашу перемогу!” - підкреслив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Україна заслужила на мир в межах міжнародно визнаних кордонів - президент Естонії

Як повідомляв Укрінформ, у Києві перебуває з візитом президент Естонії Алар Каріс. З ним вже провів зустріч Президент України Володимир Зеленський.

Фото: Денис Шмигаль, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-