Україна заслужила на мир в межах міжнародно визнаних кордонів - президент Естонії

Україна заслужила на мир в межах міжнародно визнаних кордонів - президент Естонії

Укрінформ
Президент Естонії Алар Каріс заявив, що Україна заслужила на мир, але в межах своїх міжнародно визнаних кордонів, і запевнив у підтримці Естонією України на шляху до ЄС і НАТО.

Про це Каріс сказав на спільній з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Каріс висловив щире захоплення сміливістю і стійкістю українського народу і запевнив, що Естонія підтримує Україну "не просто через політичні міркування - це воля і переконання нашої нації".

Читайте також: Зеленський зустрівся у Києві з Президентом Естонії

"Україна заслужила на мир, але в межах своїх міжнародно визнаних кордонів. Харків, Донецьк, Херсон, Крим - вся українська земля ніколи (більше – ред.) не мусить зазнати жахів війни. Отже, надаючи перспективну стратегію щодо підтримання архітектури європейської безпеки, ми маємо ввести Україну до нашої демократичної родини, а також домагатися розширення ЄС і НАТО. Я хочу підтвердити нашу підтримку України як на полі бою, так і на шляху до ЄС і НАТО", - сказав Каріс.

Він заявив, що не хоче жити у світі, де треба вести діалог з дітовбивцями, з тими, хто бомбардує лікарні, дитячі садки і школи.

"Їхнє місце за ґратами. Злочин має дістати гідне покарання. Злочини проти людяності, геноцид, воєнні злочини, злочин агресії ніколи не мають залишитися безкарними, і ми маємо почати від самої верхівки", - зазначив президент Естонії.

Читайте також: Жодну країну НАТО Україна не втягуватиме у війну – Зеленський

Він поінформував, що під час перемовин з Президентом України також ішлося про створення Спеціального трибуналу за злочин агресії Росії проти України.

Як повідомляв Укрінформ, раніше, під час виступу у межах саміту Ради Європи в у Рейк'явіку президент Естонії Алар Каріс заявив, що довіра до європейських інституцій залежить від їхньої відповіді на російську агресію, оскільки член Ради Безпеки ООН став агресором, порушує статут ООН, міжнародне право, базові права, яких всі дотримуються.

Російські злочинці мають понести покарання, а за участі міжнародної спільноти треба розробити механізм здійснення компенсацій жертвам агресії РФ в Україні, наголосив Каріс.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-