Зеленський зустрівся з прем’єром Португалії: говорили про навчання пілотів і саміт НАТО

Зеленський зустрівся з прем’єром Португалії: говорили про навчання пілотів і саміт НАТО

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з главою уряду Португальської Республіки Антоніу Коштою відзначив готовність цієї країни брати участь у навчанні українських пілотів.

Про це повідомляє Офіс Президента, передає Укрінформ.

"У межах участі в саміті Європейської політичної спільноти Президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Португальської Республіки Антоніу Коштою. Глава держави подякував Антоніу Кошті за всебічну й послідовну військову, політичну та гуманітарну підтримку України з боку португальського уряду", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, Президент відзначив готовність Португалії брати участь у навчанні українських пілотів.

Також Зеленський поінформував Кошту про ситуацію на передовій і наслідки нещодавніх масованих ракетних ударів з боку Росії.

Сторони обговорили майбутній саміт НАТО у Вільнюсі. Президент наголосив, що максимально сильні й конкретні рішення Альянсу важливі для зміцнення безпеки Європи та наближення завершення війни.

Читайте також: Португалія пропонує навчання українських пілотів на винищувачах F-16

Глава держави висловив сподівання, що Португалія разом з іншими партнерами підтримає узгодження чіткого алгоритму щодо руху України до членства в НАТО.

Окрім того, співрозмовники обговорили прогрес України на шляху євроінтеграції. А також обмінялися думками щодо подальших кроків з метою реалізації української формули миру та залучення до цього процесу Португалії, зокрема в контексті підготовки Глобального саміту миру.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський та Еммануель Макрон під час зустрічі в Кишиневі підтвердили готовність розробити рамкові умови для початку підготовки пілотів ЗСУ, коли це буде доцільно.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-