Зеленський зустрівся з Макроном на саміті в Кишиневі

Зеленський зустрівся з Макроном на саміті в Кишиневі

Укрінформ
Президенти України та Франції на зустрічі у столиці Молдови підтвердили готовність розробити рамкові умови для початку підготовки пілотів ЗСУ, коли це буде доцільно.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у спільній заяві Володимира Зеленського та Еммануеля Макрона, оприлюдненої на сайті глави держави.

“Ми, президенти України та Франції, зустрілися сьогодні в Кишиневі, Республіка Молдова, на полях другого саміту Європейської політичної спільноти. Президенти України та Франції підтвердили свою домовленість, досягнуту під час двосторонньої зустрічі в Парижі 14 травня 2023 року допомогти захистити населення України від російських ударів шляхом підтримки Францією спроможностей протиповітряної оборони України”, - зазначається в заяві.

Відео: Zelenskiy / Official

Відповідно до домовленостей на 12-й зустрічі у форматі Рамштайн 25 травня 2023 року, президенти “підтвердили готовність розробити рамкові умови для початку підготовки українських пілотів бойових літаків, коли це буде доцільно для Повітряних сил Збройних Сил України”.

Читайте також: Країни НАТО мають надати Україні надійні гарантії безпеки - Макрон

“З урахуванням паралельних консультацій зі США та іншими зацікавленими країнами ми доручили нашим міністрам оборони спільно працювати з метою розробки офіційного рішення щодо конкретних обсягів і механізму підготовки пілотів та технічного персоналу на основі запиту української сторони, яке буде ухвалене на наступній зустрічі у форматі Рамштайн усіма країнами – учасницями ініціативи з підготовки пілотів винищувальної авіації”, - заявили лідери двох держав.

Як повідомлялося, Еммануель Макрон заявив, що Франція та кілька інших європейських країн готові вже незабаром розпочати навчання українських військових пілотів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-