У Молдові Зеленський зустрівся з Сунаком - говорили про Storm Shadow та війну

У Молдові Зеленський зустрівся з Сунаком - говорили про Storm Shadow та війну

Фото, відео
Укрінформ
У межах візиту до Молдови Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком та поінформував його про ситуацію на фронті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

Глава держави відзначив, що це вже третя зустріч лідерів за останній місяць. Він подякував Сполученому Королівству за потужну підтримку України в боротьбі з російською агресією.

“Я вдячний Великій Британії й особисто пану Прем’єр-міністру за допомогу, яка надається Україні. За лідерство у створенні танкової та авіаційної коаліцій, зокрема в готовності почати підготовку українських пілотів”, – наголосив Президент.

Читайте також: Безпекові гарантії та експорт зерна: Зеленський зустрівся з президенткою Єврокомісії

Зеленський високо оцінив нещодавню передачу Україні далекобійних ракет Storm Shadow.

“Це саме та зброя, якої ми потребуємо сьогодні. Вона допомагає нам перемогти”, – акцентував він.

Глава держави під час переговорів поінформував Прем'єр-міністра про ситуацію на фронті. Президент наголосив на тому, що протягом останніх днів російський агресор значно активізував ракетний терор та атаки безпілотниками, що свідчить про необхідність посилення протиповітряної оборони України.

“Для захисту нашого населення та цивільної інфраструктури необхідно створити повітряний щит над українськими містами”, – зазначив Зеленський.

На зустрічі також порушувалося питання щодо очікувань України від Вільнюського саміту НАТО. Глава держави акцентував, що для України важливо отримати чіткий сигнал про перспективи членства в Альянсі, що буде ще одним мотиваційним чинником для Збройних сил України та всього українського народу.

Читайте також: Санду: Саміт біля кордонів України є свідченням солідарності

Окрему увагу співрозмовники приділили реалізації української формули миру й організації Глобального саміту миру, необхідності подальшого посилення тиску на державу-агресора та підготовці до проведення Лондонської міжнародної конференції з відбудови України.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у четвер перебуває з візитом у Молдові, де взяв участь у відкритті саміту Європейської політичної спільноти.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-