В Австралії діаспора домоглася скасування побратимства між Мельбурном і Санкт-Петербургом

В Австралії діаспора домоглася скасування побратимства між Мельбурном і Санкт-Петербургом

Фото
Укрінформ
Союз українських організацій в Австралії провів потужну кампанію та домігся розірвання статусу «міст-побратимів» між Мельбурном і російським містом Санкт-Петербург.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Australian Federation of Ukrainian Organisations.

«Під тиском Союзу українців Вікторії, Асоціації українців Вікторії та українських мельбурнців місто Мельбурн розірвало побратимські відносини з Санкт-Петербургом на знак свого обурення незаконним та аморальним вторгненням Росії в Україну», – йдеться в дописі.

Напередодні засідання міської ради відбулася демонстрація під назвою «Мельбурн з Україною, а не з Санкт-Петербургом» – представники української громади разом з іншими мешканцями міста закликали міську раду розірвати зв'язки з країною-агресором і натомість висловити підтримку Україні.

Під час заходу перший віцепрезиденту Світового конгресу українців (СКУ) Стефан Романів, співголова СУОА, сказав, що Мельбурн повинен надіслати рішучий сигнал Росії, що її жорстока та геноцидна війна проти України неприйнятна.

Він також припустив, що місто могло б підтримати Україну, розглянувши можливість встановлення побратимських відносин з українською Одесою.

Світовий конгрес українців подякував Стефану Романіву, а також всім, хто взяв участь у цій важливій і символічній справі.

Нагадаємо, українська громада Австралії та її прихильники 21 березня провели мітинг навпроти Інформаційного центру Організації об’єднаних націй у Канберрі, протестуючи проти головування Росії в Раді безпеки ООН.

Фото: Australian Federation of Ukrainian Organisations, Ukrainian World Congress / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-