Президент Світового конгресу українців зустрівся у Парижі з Бернаром-Анрі Леві

Президент Світового конгресу українців зустрівся у Парижі з Бернаром-Анрі Леві

Укрінформ
Президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод під час візиту до Парижа у рамках європейського турне зустрівся 31 травня з французьким інтелектуалом, філософом, журналістом і письменником Бернаром-Анрі Леві. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

За повідомленням, на зустрічі були присутні співзасновниця Центру Анни Київської у Франції Вікторія Гринчишин, голова Репрезентативного комітету української громади у Франції Олег Коваль та в.о. голови СФУЖО Євгенія Петрова.  

Павло Ґрод подякував Бернару-Анрі Леві за послідовну підтримку українського народу та його фільми та праці, присвячені Україні, які вийшли від початку російського вторгнення.  

За словами президента СКУ, відбувся «захоплюючий обмін стратегіями щодо того, як українці та друзі України можуть найефективніше підтримувати Україну на міжнародній арені». Видатний громадський діяч і лідер думок в сучасній Франції Бернар-Анрі Леві поділився роздумами щодо скасування членства Росії в Раді Безпеки ООН та долучення України. Його план детально описаний в статті для WSJ від 21 травня 2023 року.

Читайте також: Президент СКУ в Берліні обговорив потребу викладання української мови у школах Німеччини

«Бернар-Анрі – справжній і відданий друг України. Він відомий прихильник членства України в НАТО та ЄС і завдяки йому сьогодні Україна є частиною політичного порядку денного Франції та ЄС. Пан Леві також є давнім прихильником боротьби українського народу за прозахідні реформи. Він підтримував українців під час Революції Гідності, неодноразово бував на передовій на Донбасі. Маючи такий потужний голос підтримки України, українці можуть бути впевнені, що Франція є і залишатиметься нашим сильним союзником», – зазначив Павло Ґрод.

Нагадаємо, раніше президент СКУ в рамках свого візиту до Європи назвою «Підтримка України у найважчі часи» зустрівся у Берліні з німецькими політиками та представниками української громади.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-