У Нідерландах відкрився магазин українських меблів і декору

У Нідерландах відкрився магазин українських меблів і декору

Фото, відео
Укрінформ
У центрі нідерландського міста Гаага відкрився концептуальний магазин Nothing Basic, де представлені меблі та декор для дому від українських дизайнерів. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, в Nothing Basic на площі 300 м2 представлено близько 40 українських брендів.

«Ми відкрилися 25 травня і в нас представлені меблі та декор для інтер’єру. Також ви можете знайти для себе мистецькі твори. В нашому магазині представлені меблі від різних виробників. Їх можна придбати у магазині або ж замовити в інших кольорах чи розмірах. Наприклад, зараз я сиджу в кріслі українського бренду Noom, Gropius. Noom, має меблі як для дорослих, так і дітей у великій кількості різних тканин. У нас також представлено декілька відомих європейських брендів, але 90% продукції українських виробників.  Відвідувачі із захопленням реагують на унікальні дизайнерські речі», – каже українка Тоня Попова, власниця магазину, котра мешкає у Нідерландах вже 10 років.

Тоня Попова
Тоня Попова

Жінка каже, що в магазині, зокрема, представлені найкращі речі сучасного українського дизайну.

«У Гаазі, на нашу вулицю, люди приходять саме за цікавими речами. Ми щасливі спостерігати, що прохожі зупиняють біля нашої вітрини і захоплюються від магазину і речей у ньому. Просто відпадає щелепа», – ділиться вона.

Попова розповідає, що історія про перший продаж теж дуже цікава.

«Мама купила подарунок для свого сина, який переїжджає жити у свій перший власний будинок – подарунком став український ліжник. Дуже символічна мить, про яку, ми сподіваємось, він буде пам'ятати все життя, а ліжник приноситиме йому радість. Приємно бути долученим», – зазначила власниця магазину.

Відвідувачі цікавляться українською продукцією. Серед них також предмети, які були представлені на відомих виставках в Європі.

«Вони викликають багато захоплення. Часто відвідувачі сумніваються, чи це просто дизайнерська річ, чи вона має функціональне призначення. Дуже радіють, коли ми кажемо, що це про поєднання: дизайн і функціональність. Тобто речі можна функціонально використовувати у будинку. Нам від цього теж радісно», – каже Попова.

Продукція в магазині поєднує сучасність та традиційність, українську та європейські культури.

«З одного боку в нас є ультрамодерні речі: ось дизайн цього року, а це дизайн минулого року. З іншого боку, поруч з сучасним дизайном, у нас є речі, які дихають нашою традицією,  речі ручної роботи. Один із брендів, який поєднує сучасність та традиційність – DevoHome. Бренд виготовляє конопляний одяг та інші вироби з конопель, зокрема текстиль для дому», – зазначила жінка.

Команда магазину зараз шістьох людей. Двоє з них працюють в Україні, інші переїхали в Нідерланди після початку війни.

«Ми успішно демонструємо всім,  які чудові речі вміють робити в Україні. Ми подобаємося світу, подобаємося Європі, у нас є продукти високого рівня, які ми можемо запропонувати. Уявіть, частина цих речей була створена в перший рік війни. Захоплюєшся, що люди в стані травми від війни можуть творити, створювати креативні, цікаві, естетичні речі. Це показує Європі, що ми можемо робити прекрасні речі попри горе, яке відбувається зараз в Україні», – ділиться Попова.

Українські виробники також дуже раді бути представленими в Нідерландах.

«Ми є виробниками дитячих меблів з міста Києва і нашому меблевому ательє в цьому році виповнюється десять років. Десять років детальної розробки, ретельного ручного виготовлення унікальних дитячих ліжок та решти меблевого осередку від двох наших брендів  сучасного динамічного Sleep.Onnn та  вишуканого Atelier Lilu. З війною прийшли серйозні випробування для меблевого бізнесу в цілому. Внутрішнє споживання товарів скоротилося в рази та меблярі стали активно розвивати свій експортний напрямок. Ми організовували багато колективних вставок на майже всіх європейських майданчиках. Ми неймовірно зраділи можливості бути фізично представленими в новому магазині Nothing Basic в Гаазі в шляхетній компанії найвідоміших українських виробників декору, текстилю та предметного дизайну. Тоня є не лише нашою землячкою, але й професіоналом дизайнерського осередку і дуже прискіпливо обирала свій пул контрактерів, з любов’ю привела до ладу найкрасивішу локацію Гааги та активно взялась за логістику та промоцію із своєю командою однодумців», – розповіла Укрінформ керівник Atelier Lilu, член Асоціації Меблевиків України, експерт дитячих меблів Валентина Васильєва.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах українки, які вже багато років проживають у країні, відкрили магазин заморожених українських і східноєвропейських напівфабрикатів у містечку Алсмер, що за 30 км від Амстердама.

Кулінарний бізнес жінки вирішили запустити, щоб в першу чергу працевлаштувати українців, які через війну були вимушені покинути власні домівки.

Наразі в них працює 10 українців, які залишили рідну країну через війну.

Українки відкрили магазин домашніх напівфабрикатів з відкритим виробництвом. Клієнти на власні очі можуть бачити, з чого виготовляються смаколики, яке м’ясо використовується.

Фото: Ірина Драбок, Katya Novozhylova, Anna Onufryk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-