У Криму загарбники «націоналізували» 57 об'єктів

У Криму загарбники «націоналізували» 57 об'єктів

Укрінформ
Російські загарбники в Криму «націоналізували» 57 об'єктів нерухомості, які належать українцям та Меджлісу. Серед них - будівлю Меджлісу кримськотатарського народу в Сімферополі.

Про це оголосив «голова парламенту» Володимир Константінов, передає Укрінформ з посиланням на Інтерфакс.

«Перелік майна іноземних громадян і держав, які здійснюють щодо Росії недружні дії, що підлягає націоналізації, доповнено та уточнено 57 пунктами», - сказав він.

Серед об'єктів, що націоналізуються, Константінов перерахував будівлю Меджлісу кримськотатарського народу на вулиці Шмідта в Сімферополі та, як стверджують російські медіа, квартиру Президента України Володимира Зеленського.

Серед інших націоналізованих об'єктів – виноробне виробництво "Алеф-Віналь-Крим", який належить Вадиму Єрмолаєву, торговельні площі "Скай плаза" в Ялті, бенефіціаром яких російські ЗМІ називають Арсенія Яценюка, сільгосппідприємство "Семисотка і компанія", яке, нібито, пов’язане з оточенням ексглави МВС Арсена Авакова та ін.

Голова Меджлісу Рефат Чубаров зазначив, що будівля Меджлісу кримськотатарського народу була незаконно захоплена російськими каральними органами у вересні 2014 року. З цього часу будинок був заарештований та недоступний для його власника, внаслідок чого поступово руйнувався без належного нагляду. 

«Російських окупантів не зупинило і те, що в даний час позов Благодійної організації Фонд «Крим» про незаконний арешт будівлі, що належить йому, і про перешкоди з її використання власником, комуніційований Європейським судом з прав людини і чекає свого розгляду по суті», - заявив Чубаров.

Читайте також: Суд у Гаазі зобовязав росію сплатити $5 мільярдів компенсації за збитки Нафтогазу у Криму

Зазначається, що на «націоналізованих» підприємствах введено «тимчасове управління».

У двоповерховій будівлі по вул. Шмідта, 2 у Сімферополі до російського вторгнення на територію півострова розміщувалися офіс Меджлісу кримськотатарського народу, дирекція Фонду «Крим» та редакція кримськотатарської газети «Авдет». Цю будівлю загарбники незаконно захопили у вересні 2014 року.

Як повідомлялося, "парламент" тимчасово окупованого Криму у лютому 2023 року проголосував за "націоналізацію" української власності.

Фото: Рефат Чубаров, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-