Загарбники приховують інформацію про стан здоров'я громадянської журналістки Данилович

Загарбники приховують інформацію про стан здоров'я громадянської журналістки Данилович

Укрінформ
Загарбники у тимчасово окупованому Криму приховують інформацію про стан здоров'я незаконно засудженої громадянської журналістки, медикині Ірини Данилович.

Про це повідомило громадське об'єднання «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

Зазначається, що федеральна служба виконання покарань російської федерації надіслала лікарці та громадській діячці з москви Ользі Мазуровій документ, що містить відмову назвати діагноз, який встановили Ірині Данилович.

У цьому документі йдеться, що Данилович перебуває під наглядом у медчастині №91.

«Більш детальні відомості про надання їй меддопомоги, стан здоров'я та діагноз розголошенню не підлягають», - зазначено в документі федеральної служби.

При цьому, за словами батька політув'язненої Броніслава Даниловича, під час останньої зустрічі Ірина Данилович дозволила відкрито говорити про її діагноз.

Читайте також: У росії та Криму загарбники ув'язнили 15 кримських журналістів – експертка

«Насправді її ніхто до кінця не обстежив. Знаю одне – моя донька скоро стане інвалідом. Якщо раніше їй вистачало прочитати рядок один раз, щоб вловити зміст, то зараз доводиться робити це п'ять разів. Якщо різко поверне голову – рух відгукується страшним болем. І так уже сьомий місяць», - зазначив Броніслав Данилович.

Він додав, що йому відмовили у побаченні з донькою.

Як повідомлялося, Ірині Данилович після припинення голодування у СІЗО Сімферополя не надавали належної медичної допомоги.

28 грудня 2022 року окупанти в Криму оголосили Данилович незаконний вирок - сім років колонії загального режиму та штраф у сумі 50 тис. рублів за нібито носіння вибухового пристрою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-