Робота на деокупованих територіях: Верещук анонсувала постанову уряду для кадрового резерву

Робота на деокупованих територіях: Верещук анонсувала постанову уряду для кадрового резерву

Укрінформ
Уряд ухвалить постанову задля формування кадрового резерву для роботи на деокупованих триторіях.

Про це під час пресконфернції в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомила віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

“Ми разом із представництвом Президента в АР Крим, Національним агентством України з питань державної служби, Київським національним університетом імені Тараса Шевченка пішли шляхом напрацювання окремої постанови щодо створення резерву працівників державних органів для роботи на докупованих територіях. Нам потрібні десятки тисяч вмотивованих, патріотичних спеціалістів. Держава має дати їм зрозумілу мотиваційну лінійку. Вони мають розуміти,.. що вони робитимуть, за які гроші, який безпековий компонент гарантує держава. Звичайно, йдеться також про їхній фаховий рівень”, - сказала урядовець.

Читайте також: Верещук: Ми вже готуємося до визволення наших територій і формуємо плани реінтеграції

За її словами, відповідна постанова невдовзі буде ухвалена.

Водночас Верещук зазначила, що формування кадрового резерву для деокупованих територій вже розпочинається.

“До нас публічно і непублічно звертаються десятки людей. По-перше, це ті, хто став вимушеним переселенцем, залишив усе в рідному Криму та виїхав. Також ветерани, представники корінних народів. Хто, як не вони, мають право бути в пріоритеті для держави, щоб відновлювати Україну в Криму?” - зауважила урядовець.

Вона додала, що Стратегія деокупації та реінтеграції Криму, яку наразі напрацьовує РНБО, є важливим засадничим документом, що визначить політику держави щодо Криму.

Читайте також: Для роботи держапарату в Криму після деокупації додатково будуть потрібні 50 тисяч осіб - Ташева

“Ми як уряд готові долучитися і внести зміни чи прийняти новий план деокупації і реінтеграції Криму. Це важливо, аби органи виконавчої влади були в синергії з тим, що напрацьовує РНБО, представництво Президента в Криму та інші органи”, - наголосила Верещук.

Як повідомлялося, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Стратегія деокупації та реінтграції тимчасово окупованого Криму потребує нової редакції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-