Крим є «перевалочним пунктом» для тих, хто виїжджає із новоокупованих територій до рф - Чистіков

Крим є «перевалочним пунктом» для тих, хто виїжджає із новоокупованих територій до рф - Чистіков

Укрінформ
Тимчсово окупований Крим став "перевалочним пунктом" для тих, хто виїжджає із новоокупованих територій в межах оголошеної загарбниками так званої "евакуації".

Про це в ефірі Свобода Live повідомив заступник постійного представника Президента України в АР Крим Денис Чистіков, передає Укрінформ.

Він зауважив, що мешканців тимчасово окупованих територій Запорізької та Херсонської областей в межах "евакуації" спочатку вивозять до тимчасово окупованого Криму.

"Для цієї "евакуації" використовується автомобільний транспорт і автопідприємства із Криму. Водночас нам відомо, що в Криму вже не виділяють кошти для тих, хто виїжджає із так званих новоокупованих територій. І півострів наразі – перевалочний пункт для їхнього подальшого перевезення на територію рф", – зазначив Чистіков.

За його словами, громадян із новоокупованих територій кримська "влада" сприймає як "центри нестабільності".

Читайте також: Після деокупації Криму всі політв’язні будуть звільнені без перегляду справ – Ташева

"Їх не переміщують навіть у Краснодарський край, оскільки там виникали конфлікти через незадоволення громадян України умовами. Їх відвозять вглиб рф, аби не концентрувати в одному місці", – додав заступник постпреда Президента в АРК.

Як повідомлялося, за словами голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, російські загарбники перевіряють кожного, хто виїжджає з тимчасово окупованого півострова через міст, що з'єднує Крим із росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-