Журналісти опублікували мапу з понад 220 військовими об'єктами рф у Криму

Журналісти опублікували мапу з понад 220 військовими об'єктами рф у Криму

Укрінформ
Журналісти зібрали інформацію про 223 діючі, тимчасові та законсервовані військові об'єкти рф у тимчасово окупованому Криму і створили інтерактивну мапу.

Про це повідомляє проєкт «Крим.Реалії», передає Укрінформ.

Як зазначається, серед об'єктів – військові аеродроми з інфраструктурою, пункти та місця базування кораблів, суден і катерів, доки, арсенали, склади озброєнь, продуктів та ОСН, військові містечка, військові частини, казарми, штаби та пункти управління, парки військової техніки та місця чергування засобів ППО, полігони та навчальні центри; деякі підприємства військово-промислового комплексу.

«Усі ці дані з точними координатами та фотографіями розміщені на інтерактивній мапі, яку створили журналісти Крим.Реалії, проєкту Радіо Свобода «Схеми», фрілансери з Криму, військові експерти та фахівці Центральної служби новин RFE/RL», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Деокупація Криму та євроінтеграція України стануть сьогоденням – Представництво Президента в АРК

За словами журналіста проєкту «Схеми» Кирила Овсяного, мапа складена з актуальних супутникових знімків Planet Labs за 2023 рік.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський висловив переконання, що росіяни тікатимуть із Криму, коли Сили оборони підійдуть до адміністративної межі з півостровом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-