фсб вивезла затриману Умерову із СІЗО у невідомому напрямку

фсб вивезла затриману Умерову із СІЗО у невідомому напрямку

Укрінформ
Незаконно затриману кримську татарку Леніє Умерову із російського СІЗО забрала фсб, її місцезнаходження невідоме.

Про це повідомляє «Кримська правозахисна група» із посилання на брата Леніє Азіза Умерова, передає Укрінформ.

“Сьогодні батьки намагалися навідатися до ізолятора, однак їх не впустили, повідомивши, що Леніє там вже немає. Як виявилось, її разом із речами забрали фсб-шники», - розповів Умеров.

Як зазначається, на запитання батьків, куди та на якій підставі забрали дівчину, їм надали відповідь, мовляв «це фсб – вищий орган, вони перед нами не звітують». 

“У тому, що фсб-шники прийдуть за нею, ніхто не сумнівався, бо всі ці п’ять місяців вони фальсифікували кримінальну справу щодо Леніє, але так і не змогли висунути жодного офіційного звинувачення; замість цього її нахабно викрали без пояснення причин», - додав юнак. 

За його словами, рідним Леніє наразі невідоме її місце перебування. 

Читайте також: Лубінець вимагає від росії негайно звільнити кримську татарку Умерову

Як повідомляв Укрінформ, 4 грудня 2022 року російські силовики затримали 25-річну Леніє Умерову після перетину грузинсько-російського кордону, коли вона намагалася повернутися до тимчасово окупованого Криму для догляду за онкохворим батьком. Її звинуватили в нібито “порушенні правил режимної зони".

Умерову помістили до Центру тимчасового утримання іноземних громадян у Владикавказі. російський суд визнав її винною у “порушенні режиму державного кордону” (ч.1 ст. 18 Кодексу російської федерації про адміністративні правопорушення) та оштрафував на дві тисячі рублів. Умерова перебуває в ізоляторі тимчасового тримання у Владикавказі. Їй декілька разів продовжували арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-