фсб забрала документи у незаконно затриманої кримської татарки Умерової

фсб забрала документи у незаконно затриманої кримської татарки Умерової

Укрінформ
фсб забрала документи у кримської татарки Леніє Умерової, яку незаконно затримали на російсько-грузинському кордоні та вже близько пів року тримають у російській тюрмі.

Про це повідомило громадське об'єднання «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Документи 25-річної кримської татарки Леніє Умерової, яку близько пів року тримають під адмінарештом у Північній Осетії, забрало фсб республіки Північна Осетія-Аланія», - йдеться в дописі.

Читайте також: росія активізувала репресивну політику щодо кримських татар – Лубінець

Зазначається, що батько кримчанки Резван Умеров отримав відповідну письмову відповідь від прокурора Північно-Західного району м. Владикавказ.

Як повідомлялося, 4 грудня 2022 року російські силовики затримали 25-річну Леніє Умерову після перетину грузинсько-російського кордону, коли вона намагалася повернутися до тимчасово окупованого Криму для догляду за онкохворим батьком. Її звинуватили в нібито “порушенні правил режимної зони".

Читайте також: Суд у рф призначив 15 діб арешту незаконно затриманій на кордоні кримській татарці Умеровій

Умерову помістили до Центру тимчасового утримання іноземних громадян у Владикавказі. російський суд визнав її винною у “порушенні режиму державного кордону” (ч.1 ст. 18 Кодексу російської федерації про адміністративні правопорушення) та оштрафував на дві тисячі рублів. Умерова перебуває в ізоляторі тимчасового тримання у Владикавказі. Їй декілька разів продовжували арешт.

Фото: Facebook / Azeez Umerov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-