Неїжпапа переконаний, що українські прапори невдовзі знов замайорять над Кримом

Неїжпапа переконаний, що українські прапори невдовзі знов замайорять над Кримом

Укрінформ
Командувач Військово-морських сил ЗСУ віце-адмірал Олексій Неїжпапа висловив переконання, що українські прапори невдовзі знову замайорять над визволеним українським Кримом.

Як передає Укрінформ, про це Неїжпапа написав у Фейсбуці з нагоди 105-ї річниці Військово-Морського Прапору Збройних Сил України.

За його словами, підняття українських прапорів 29 квітня 1918 року на кораблях Чорноморського флоту та у Севастопольській фортеці уперше засвідчило підпорядкування флоту і належність кораблів до Української народної республіки.

“Проголошення незалежності України стало відправною точкою формування національних Військово-морських сил. З 1992 року на кораблях, катерах та суднах забезпечення піднімаються українські військово-морські прапори”, - підкреслив Неїжпапа і наголосив, що сьогодні під цим прапором, як і 105 років тому, українці відстоюють незалежність і “наше українське море”. Під цим прапором виконують бойові завдання кораблі і катери, морська піхота, морська авіація та інші підроздили Військово-морських сил Збройних сил України.

Читайте також: Символ віри у повернення українського флоту до Криму: у столиці підняли прапори ВМС

"Переконаний, Українські прапори невдовзі знову замайорять над нашим визволеним Українським Кримом. Наші бази повернуться до законних власників – українських військових моряків. Під українськими Державним та Військово-Морськими Прапорами наші кораблі знову зайдуть в бухти Севастополя і всього Криму, назавжди очистивши наші землі і наші води від окупантів під злочинним російським триколором”, - наголосив Неїжапапа.

Як повідомлялось, військово-морський прапор виготовив у 1918 році старший лейтенант Військово-морського флоту УНР Святослав Шрамченко. 29 квітня 1918 року прапор було піднято на кораблях Чорноморського флоту та Севастопольській фортеці.

Фото: ВМС ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-