Правозахисники закликають писати листи кримським політв’язням

Правозахисники закликають писати листи кримським політв’язням

Укрінформ
Стартувала ініціатива «Листи до вільного Криму», в межах якої можна написати листа незаконно ув’язненим у тимчасово окупованому Криму громадянам України.

Про це 27 квітня повідомив Центр прав людини ZMINA, передає Укрінформ.

«Сьогодні стартує важлива ініціатива з підтримки кримських політв’язнів - “Листи до вільного Криму”. Усі небайдужі громадяни зможуть написати листа незаконно ув’язненим українцям, яких окупаційні адміністрації утримують в окупованому Криму або депортували на територію рф», - йдеться в дописі.

Читайте також: «В окупантів паніка»: Ташева пояснила, чому в Криму побільшало абсурдних вироків

Зазначається, що ZMINA, Представництво Президента України в АРК, PEN Ukraine збиратимуть і передаватимуть листи у місця незаконного утримання кримських політв’язнів.

«Мета ініціативи “Листи до вільного Криму” — нагадати про українських бранців Кремля, продемонструвати, що ними цікавляться та про них турбуються», - наголосили ініціатори акції.

Організатори закликають якомога більше людей долучитися до акції. Адже, як зазначається, велика кількість листів — це також важливий меседж для адміністрацій в’язниць про те, що людину не можна покалічити чи убити, бо про це одразу стане відомо загалу.

Читайте також: У Судаку російські силовики затримали двох кримських татар

Список політв'язнів, яким можна надіслати листи, за посиланням.

Акція триватиме з 27 квітня по 27 травня.

Листи можна надіслати на Email Free.CrimeaUA@gmail.com або за адресою: Центр інформації про права людини, а/с В-539, м. Київ, 01001.

Як повідомляв Укрінформ, менше третини зі 182 кримських політв'язнів наразі знаходиться на території тимчасово окупованого Кримського півострова, усіх інших загарбники депортували до росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-