У Криму майже нема охочих вступити до ПВК – Чубаров

У Криму майже нема охочих вступити до ПВК – Чубаров

Єдині новини
Укрінформ
У Криму практично немає охочих вступити до ПВК попри обіцянки заробітної плати у 250 тис. російських рублів.

Про це в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає кореспондент Укрінформу.

«Намагаються набрати до складу місцевих жителів, але, як повідомляють люди з Криму, охочих до неї вступити практично немає. Хоча заробітна плата, як вказується при співбесідах, 250 тисяч рублів», - зазначив керівник Меджлісу.

Читайте також: Меджліс закликає долучатися до лав бригади «Кара-Даг» та інших підрозділів «Гвардії наступу»

Він зауважив, що, за наявною інформацією, приватна військова компанія створюється, спираючись на Євгенія Пригожина, через його найближче оточення за участі Сергія Аксьонова.

«Здається, що ця компанія, яку опікує безпосередньо гауляйтер Криму Сергій Аксьонов, буде називатися «Лівадія». Шкода, що таку теплу кримську назву вони присвоюють бандитському угрупуванню. І в цій «Лівадії» ще буде підрозділ з характерною назвою «Конвой». На мою думку, вони передчувають той хаос, який може охопити росію і ті структури, які контролюють частину окупованої української території. І вони думають, як у цьому хаосі зберігатимуться самі та свої активи. Тобто такі компанії створюються в інтересах виключно тих людей, які їх створюють», - сказав Чубаров.

Він також зауважив, що населення Криму перебуває під тиском фсб, який неможливо послабити.

Читайте також: Аксьонов використовує досвід 2014 року для створення ПВК у Криму - Чубаров

«На жаль, те, що відбувається в Криму, не може бути якось мінімізовано завдяки тиску, якомусь впливу, бо росія вже максимально ізолювалася від усього світу, і її участь у міжнародних організаціях практично зведена до нуля. Є тільки членство в ОБСЄ. Але і там немає жодних інструментів, щоби змусити росію хоча б якоюсь мірою дотримуватися міжнародного права. Якщо говорити дуже чесно, єдиним інструментом впливу на країну-агресора залишаються перемоги на фронті. Інших дієвих інструментів впливу я особисто не бачу», - сказав Чубаров.

Водночас він зауважив, що росіяни, які переїхали на півострів, розуміють, що Крим буде звільнений Україною.

«Якщо говорити про настрої людей, то тут, я думаю, два помітних явища. Перше – це велике очікування, сподівання на скоріше звільнення Криму. Це та частина населення Криму, яка залишається відданою українській державі, кримські татари, етнічні українці. А друга частина – це ті, які слугують окупантам, особливо ті, які в’їхали та незаконно оселилися в Криму за останні 9 років, у них паніка, вони розуміють незворотність звільнення Криму, тому вони думають про те, як їм далі бути, розуміючи, що їм доведеться виїхати», - зазначив голова Меджлісу.

Читайте також: Меджліс закликав МОК не допустити російських та білоруських спортсменів на Олімпійські ігри

Як повідомляв Укрінформ, у розвідці Міноборони України днями розповіли, що російські загарбники створюють ПВК в тимчасово окупованому Криму в межах підготовки до бойових дій на півострові, але більше - заради особистої безпеки та для забезпечення недоторканності награбованого майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-