Меджліс закликає долучатися до лав бригади «Кара-Даг» та інших підрозділів «Гвардії наступу»

Меджліс закликає долучатися до лав бригади «Кара-Даг» та інших підрозділів «Гвардії наступу»

Укрінформ
Меджліс кримськотатарського народу закликає громадян України долучатися до лав бригади «Кара-Даг» та інших підрозділів «Гвардії наступу».

Відповідну заяву Президії Меджлісу кримськотатарського народу розмістив у Телеграмі голова Меджлісу Рефат Чубаров, передає Укрінформ.

«Меджліс кримськотатарського народу, продовжуючи практику співпраці з підрозділами Збройних сил України та інших військових формувань, у складі яких служать жителі Криму, встановив взаємодію також і з командуванням 15-ої бригади оперативного призначення «Кара-Даг» Національної гвардії України та надає посильну допомогу особовому складу підрозділу. Президія Меджлісу кримськотатарського народу закликає громадян України - жителів окупованого Криму, тимчасово переміщених осіб: кримських татар, українців та представників інших національностей, долучатись до лав бригади «Кара-Даг» та інших підрозділів «Гвардії наступу». Звільнимо Крим разом!», - йдеться у заяві.

У Меджлісі зазначили, що настає етап війни, коли підрозділам Збройних сил України, Національної гвардії України, інших військових формувань, що готуються до проривів з метою визволення Криму та інших окупованих територій, необхідні сильні та енергійні чоловіки та жінки, які стануть плечем до плеча із мужніми та загартованими в битвах воїнами, завдяки яким атака російських варварів захлинулась і відкотилася назад.

У заяві зауважується, що у загальнонаціональній збройній відсічі російської агресії у складі Збройних сил України, Національної гвардії України, інших військових формувань активну участь беруть також жителі Криму – кримські татари, українці, представники інших національностей, які після російської окупації півострова були вимушені переселитися на материкову частину території України.

«Українські воїни - жителі Криму демонструють мужність та самовідданість, будучи мотивованими якнайшвидше приступити до звільнення рідного Криму. Значна кількість з них нагороджені орденами, медалями та заохочені позачерговими військовими званнями. Меджліс кримськотатарського народу висловлює вдячність та повагу до кожного захисника Української держави. Серед українських воїнів, які героїчно загинули під час бойових дій з російським агресором, є і жителі Криму», - додали в Меджлісі.

Читайте також: Деокупація Криму: розвідка ретельно аналізує дані про ризики під час звільнення півострова

Як повідомлялося, на вступ до бригад «Гвардії наступу» надійшло понад 35 тисяч заявок, з них понад 16 тисяч - до підрозділів, які входять до складу Національної гвардії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-