У Криму частина «військкоматів» не виконала норму на осінній призов - правозахисники

У Криму частина «військкоматів» не виконала норму на осінній призов - правозахисники

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму під час осіннього призову в листопаді – грудні 2022 року не виконали завдання 10 «військкоматів».

Про це повідомляє Кримська правозахисна група, передає Укрінформ.

«Як ідеться в документах, які є у розпорядженні КПГ, підписаних “т.в.о. військового комісара Криму” Євгеном Кутузовим, під час осіннього призову до російських військ було відправлено 1932 кримчанина. Крім того, 47 людей було відправлено на військову службу за контрактом. Це становить 78,8% від плану», - повідомили правозахисники.

Зазначається, що завдання не виконали 10 "військових комісаріатів". Наприклад, "військкомат" Бахчисарайського району зі 130 осіб, передбачених планом, набрав 83, у Ялті - 62, а в Джанкої та Джанкойському районі із 300 запланованих набрали 188 осіб.

За даними «військового комісара» Кутузова, серед причин зриву призову – його скорочення на місяць; масовий “відтік громадян” із Криму; брак працівників у «військових комісаріатах»; “саботаж заходів призову громадянами кримськотатарської національності”.

Читайте також: На Луганщині загарбники мобілізували понад 600 студентів, близько 300 з них досі воюють

«Також “військовий комісар” зазначає, що у багатьох кримських лікарнях не вистачає фахівців та обладнання для проходження призовниками медкомісій. А головні лікарі медустанов “не зацікавлені у виділенні кваліфікованих фахівців до складів медкомісій, направляють лікарів за залишковим принципом, у яких є низька мотивація до проведення якісного огляду призовників”, - кажуть правозахисники.

Як повідомлялося, Європейський Союз засудив незаконні призов та мобілізацію, які росія проводить на території тимчасово окупованого Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-