«Суд» хоче дати 10 років кримському татарину за допомогу українським бійцям

«Суд» хоче дати 10 років кримському татарину за допомогу українським бійцям

Укрінформ
У підконтрольному росії Київському районному суді м. Сімферополя прокурор запросив 10 років позбавлення волі для кримського татарина Аппаза Куртамета нібито за «фінансування незаконного збройного формування».

Про це повідомив правозахисний проєкт «Кримський процес», передає Укрінформ.

«Згідно з версією обвинувачення, в суді була повністю доведена його вина в тому, що він нібито донатив на добровольчий батальйон «Крим» і мав наміри подібних дій для фінансової підтримки інших підрозділів. Під час судових дебатів прокурор запросив у судді Оксани Карчевської покарання для Аппаза Куратмета у вигляді 10 років позбавлення волі», - йдеться в дописі.

Зазначається, що захист під час дебатів звернув увагу «суду», що в матеріалах справи відсутні докази про те, що добровольчий батальйон «Крим» належить до незаконних збройних формувань.

Сторона захисту закликала «суд» зупинити справу у зв'язку із відсутністю складу злочину, а якщо «суд» із цим незгодний, то перекваліфікувати справу та винести покарання, не пов'язане із позбавленням волі.

Читайте також: У Криму викрали татарина Сейдаметова, його утримують у будівлі фсб

Виступ із останнім словом Куртамета запланований на 19 квітня.

Як повідомляв Укрінформ, 20-річного Аппаза Куртамета російські загарбники затримали на КПВВ “Чонгар” 23 липня 2022 року. Йому інкримінували статтю 208 кк рф (організація незаконного збройного формування чи участь у ньому).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-