Дашівська громада на Вінничині впоралася з проблемами енергопостачання за допомогою U-LEAD

Дашівська громада на Вінничині впоралася з проблемами енергопостачання за допомогою U-LEAD

Відео
Укрінформ
Дашівська громада на Вінниччині прихистила понад 3 тисячі переселенців та за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" пережила одну з найважчих зим в історії України через ракетні обстріли росії та проблеми з енергопостачанням.

Як передає Укрінформ, про це "U-LEAD" повідомляє у Фейсбуці.

"Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну перед Дашівською громадою, як і перед іншими українцями, постали нові проблеми ― забезпечити світло та тепло не лише в оселях понад 14 тисячі мешканців, а й в навчальних та соціальних закладах", - йдеться у повідомленні.

Секретар селищної ради Світла Войченко розповіла, що ще влітку 2022 року громада отримала від U-LEAD два пакети екстреної допомоги «Прихисток» та «Освітлення»: похідні ліжка, намет, ковдри, засоби гігієни, баки для води, вуличне освітлення, а найголовніше ― генератори, які забезпечили громаду альтернативними джерелами енергії.

"Зокрема генератор забезпечує безперебійну роботу селищної ради, Центру надання адміністративних послуг. Один із генераторів забезпечує роботу "пункту незламності", а ще один стоїть в центрі соціальних послуг, де проживають внутрішньо переміщені особи, люди з інвалідністю та люди похилого віку", - додала вона.

Як зазначила вчителька Валентина Місяць, завдяки функціонуванню "пунктів незламності" у громаді, їй вдалося не втратити зв'язок з учнями на дистанційному навчанні, зокрема була можливість підзарядити необхідні гаджети.

U-LEAD продовжує свою діяльність із консультаційної підтримки громад через різноманітні канали комунікації й під час війни. Програма також посилила свою активність у частині налагодження міжнародних партнерств між українськими громадами та муніципалітетами країн ЄС у межах ініціативи «Мости довіри», що полегшує пряме надання гуманітарної допомоги та розширює перспективу подальших взаємовигідних проєктів.

Читайте також: U-LEAD допомагає 12 громадам вдосконалити управління відходами

Окрім того, упродовж квітня-червня 2022 року надано 333 громадам пакети екстреної допомоги, наповнення яких залежало від потреб на місцях. Таким чином громади, що зазнали руйнувань, отримували інструменти для розчищення території і відновлювальних робіт, а також освітлювальні прилади. Громади, що прийняли велику кількість переселенців, отримали намети, ліжка, спальні мішки та інші засоби для внутрішньо переміщених осіб.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-