Позиція Сербії щодо санкцій проти росії не змінилася - глава МЗС

Позиція Сербії щодо санкцій проти росії не змінилася - глава МЗС

Укрінформ
Позиція Сербії щодо неприєднання до санкційного режиму ЄС проти росії через її війну проти України наразі не змінилася.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив перший заступник прем’єр-міністра, міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич під час пресконференції у Відні після переговорів з главою МЗС Австрії Александером Шалленбергом.

"Ми ще рік тому заявили про нашу позицію під час засідання Ради безпеки. І наша позиція чітка: ми скрізь і завжди засуджуємо порушення територіальної цілісності кожної країни, включаючи Україну. Але так само ми не приєдналися до обмежувальних заходів, і ця наша позиція наразі не змінилася", - прокоментував сербський міністр питання санкцій проти рф.

За словами Дачича, якщо буде потреба переглянути цю позицію, то "компетентні інституції про це повідомлять" .

Читайте також: Президент Сербії розкритикував міжнародний ордер на арешт путіна

Як повідомляв Укрінформ, під час пресконференції у Відні глава МЗС Австрії Александер Шаллендерг закликав Сербію приєднатися до санкцій Євросоюзу проти росії, оскільки країни-кандидати в члени ЄС "не можуть стояти осторонь" у такому ключовому питанні.

Раніше міністр економіки Сербії Раде Баста заявив про необхідність запровадження Сербією санкцій проти росії через її війну проти України та закликав уряд висловитися з цього приводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-