Справи «за дискредитацію росармії» в Криму найчастіше відкривають на підставі доносів

Справи «за дискредитацію росармії» в Криму найчастіше відкривають на підставі доносів

Укрінформ
Справи «за дискредитацію росармії» за ст. 20.3.3. КпАП рф у тимчасово окупованому Криму найчастіше відкривають на основі доносів.

Про це повідомила «Кримська правозахисна група», передає Укрінформ.

За даними правозахисників, за січень-лютий окупаційні «суди» винесли щонайменше 33 рішення по адміністративних справах «за дискредитацію російської армії».

«Підставою для порушення справи найчастіше є донос. Так, на жителя Нижньогірського донесли відвідувачі поштового відділення, які почули, як він сказав “дістали окупанти своїми законами”. “Суддя” “Нижньогірського районного суду” Вікторія Білякова визнала чоловіка винним у порушенні ст. 20.3.3. КпАП РФ та призначила штраф у 30 тисяч рублів», - розповіли у Кримській правозахисній групі.

Там також повідомили, що двоє жителів Сак напідпитку написали донос на знайомого, який нібито сказав на вулиці “Слава Бандері”. Чоловіка визнали винним у “дискредитації російської армії” та оштрафували.

Правозахисники наводять ще один приклад. Декілька людей написали доноси на жителя села Ясна поляна, який, за їхніми словами, “негативно висловлювався на адресу органів влади рф, говорив, що Крим є частиною України та після входження до Криму Збройних Сил України він надаватиме їм допомогу у зачистці території зі зброєю в руках”. Чоловіка також оштрафували.

Читайте також: Після повномасштабного вторгнення у Криму посилилась мілітаризація дітей – прокурор

Як повідомляв Укрінформ, в Міністерстві закордонних справ України заявили, що за 9 років окупації росія перетворила Крим на військовий форпост, зону несвободи та утисків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-