росія за дев’ять років перетворила Крим на військовий форпост, зону несвободи та утисків - МЗС

росія за дев’ять років перетворила Крим на військовий форпост, зону несвободи та утисків - МЗС

Укрінформ
З моменту проведення росією фейкового “референдуму про статус Криму” виповнилося дев’ять років, це так зване голосування під прицілом автоматів суперечило Конституції і законам України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ України.

“16 березня виповнилося дев’ять років з моменту проведення росією фейкового “референдуму про статус Криму” та 18 березня - з дня спроби незаконної анексії, коли були підписані так звані “угоди про приєднання Криму до російської федерації”, - ідеться в повідомленні.

Також в МЗС додали, що повідомляється, що до тимчасово окупованого Криму сьогодні приїхав президент росії володимир путін, який розшукується міжнародним правосуддям за скоєння воєнних злочинів.

У МЗС зазначили, що уже дев’ять років поспіль Кримський півострів потерпає від злочинного режиму кремля, який перетворив його на військовий форпост, зону несвободи та утисків, агресії та терору проти всього і всіх, хто знайшов у собі сміливість чинити опір та відстоювати свої демократичні права та цінності.

“Це зрежисоване кремлем “дійство” під прицілом автоматів суперечило Конституції і законам України, грубо порушило норми міжнародного права та не було визнано міжнародною спільнотою”, - ідеться в коментарі.

Читайте також: Швеція запевнила Україну, що ніколи не визнає анексію Криму росією

росія як під кальку повторила цей трюк, у вересні минулого року, організувавши аналогічне пропагандистське дійство під назвою “референдуми” на тимчасово захоплених територіях Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей України.

В МЗС зауважили, що вистава з референдумами як у 2014 році, так і у 2022 році не несе жодних наслідків для адміністративно-територіального устрою та міжнародно визнаних кордонів України. Більшість територій, на яких вони були проведені у 2022 році, уже звільнені Збройними силами України. Звільнення усіх інших тимчасово окупованих територій теж обов‘язково відбудеться. Це - лише справа часу.

Україна високо цінує чітку та незмінну підтримку з боку міжнародного співтовариства. Зокрема, учасників Міжнародної Кримської платформи щодо суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, що закріплена у резолюціях ГА ООН, рішеннях інших міжнародних та регіональних організацій. МЗС висловлює вдячність за готовність українських міжнародних партнерів неухильно йти до повної деокупації усіх тимчасово захоплених територій України, включаючи Автономну Республіку Крим та місто Севастополь.

Читайте також: У Криму активісти «Жовтої стрічки» за тиждень розвісили понад 300 плакатів

В Україні продовжать докладати максимальних зусиль задля покарання росії та її керівництва за злочин агресії, воєнні злочини, злочини проти людяності та геноцид.

Як повідомляв Укрінформ, 16 березня Міністерство закордонних справ України заявило, що черговий нікчемний закон рф про вихід з українського громадянства жителів тимчасово окупованих територій з російськими паспортами є грубим порушенням міжнародного права і не матиме правових наслідків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-