Кулеба про збиття безпілотника США: Поки росія контролює Крим, такі інциденти неминучі

Кулеба про збиття безпілотника США: Поки росія контролює Крим, такі інциденти неминучі

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба не очікує дипломатичної ескалації з приводу збиття американського безпілотника над Чорним морем і вважає це "рутинним інцидентом".

Про це глава української дипломатії заявив у інтерв’ю ВВС, передає Укрінформ.

"Поки росія контролює Крим, такі інциденти будуть неминучими, і Чорне море не буде безпечним місцем.Тож єдиний спосіб запобігти подібним інцидентам - це фактично вигнати росію з Криму", - сказав Кулеба.

У відповідь на запитання, чи можуть США та інші союзники стати обережнішими після інциденту з дроном, міністр зауважив: "Якщо Захід хоче продемонструвати свою слабкість, він, звичайно, повинен продемонструвати свою обережність після такого інциденту».

«Але я не думаю, що у столицях панують такі настрої. Настрій - не робити ескалацію, але й не піддаватися тиску - фізичному чи риторичному - з боку росії", - зазначив Кулеба.

Читайте також: Збитий над Чорним морем безпілотник США можуть ніколи не знайти - Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок два російські літаки СУ-27 здійснили над Чорним морем непрофесійне перехоплення безпілотного дрона MQ-9 Розвідувального управління ВПС США. Причому російський літак пошкодив пропелер американського безпілотника, внаслідок чого той втратив керування та впав у міжнародних водах.

Зовнішньополітичне відомство США офіційно передало росії рішучий протест через непрофесійні дії пілотів рф, що призвели до падіння американського дрона в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем.

Фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-