Після визволення Херсона у частини кримчан відбувся кардинальний злам у свідомості – експерт

Після визволення Херсона у частини кримчан відбувся кардинальний злам у свідомості – експерт

Укрінформ
Після визволення військами ЗСУ Херсона у частини кримчан відбувся кардинальний злам у свідомості.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

«Дуже скоро стало зрозуміло, що розповіді про надмогутню російську армію є неправдою, і зараз це їм «аукається» у Криму… Вперше у помітної частини кримчан, отих, що цинічні, раціональні, як вони думають (збірний образ – таксист чи власник невеликого бізнесу, які рік тому казали мені, не оцінюючи, добре це чи погано, що «россия сильная и она победит»), у цієї частини населення картина їхнього світу «рухнула», вони у фрустрації. Виявляється, Україна спроможна ламати російську армію. Найбільший вплив мало звільнення Херсона», - сказав Данилов.

Читайте також: Після кожної «бавовни» в Криму до спротиву долучається все більше активістів - рух «Жовта стрічка»

За його словами, вкладаючи достатньо великі ресурси в розкрутку символічного статусу Херсона російські пропагандисти самі себе підставили. Тепер у картині світу частини кримчан з’явилося розуміння, що Україна може повернутися, зазначив Данилов. І це кардинальний злам у свідомості. І це ще проєктується на конкретних людей, на всіх, хто говорив їм про перемоги. Це збільшує недовіру не лише до абстрактної росії, а й до окремих політиків, додав він.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема і місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами, які викрадають місцевих жителів, займаються мародерством, грабують підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-