Активісти організовують онлайн-диктант кримськотатарською мовою

Активісти організовують онлайн-диктант кримськотатарською мовою

Укрінформ
Сьогодні, 21 лютого, у Міжнародний день рідної мови, відбудеться п’ятий щорічний онлайн-диктант кримськотатарською мовою.

Про це повідомляє громадська ініціатива Nefes у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Незважаючи на складнощі, цього року ми все таки вирішили провести онлайн-диктант кримськотатарською мовою. Цього року у нашого диктанту маленька кругла дата – організовуємо його вп'яте та запрошуємо всіх бажаючих доєднатися до його написання», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє «Суспільне. Крим», цього року текст для щорічного диктанту був написаний із СІЗО в тимчасово окупованому Криму заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу, політичним в’язнем кремля Наріманом Джелялом.

«На сьогодні цей диктант – це не просто акція єднання на підтримку кримськотатарської мови, для мене це ще спосіб нагадати про наших політичних в’язнів. Сподіваюсь, що колись ми будемо просто проводити онлайн-диктант на підтримку мови», – наголосила координаторка кримськотатарської громадської ініціативи Nefes Ельмаз Акім.

У громадській ініціативі Nefes зазначили, що диктант прочитають із тимчасово окупованого Криму 21 лютого о 18:30 (17:30 за київським часом). Прослухати його можна буде в прямому ефірі Фейсбук-сторінки "Nefes" та на YouTube-каналі кримськотатарського телеканалу ATR.

Читайте також: Ташева розповіла, які заходи заплановані до Дня спротиву окупації Криму

«Доєднуйтеся, пишіть диктант разом із нами незалежно від того, де ви знаходитеся, адже саме мова та культура поєднують нас із улюбленим Кримом невидимими нитками», - зауважили в Nefes.

Як повідомляв Укрінформ, минулого року традиційний онлайн-диктант кримськотатарською мовою був присвячений політв'язням Наріману Джелялову та братам Ахтемовим.

Фото: Nefes

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-