Деокупацію Криму обговорять на міжнародному заході за участю країн НАТО - Верещук

Деокупацію Криму обговорять на міжнародному заході за участю країн НАТО - Верещук

Укрінформ
Питання деокупації Криму обговорюватиметься навесні під час міжнародного заходу за участю країн-членів НАТО.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ із посиланням на сайт міністерства.

«Лідери цивілізованого світу, парламентарії й експерти всерйоз обговорюють деокупацію та реінтеграцію Криму. Вже навесні за цією тематикою відбудеться великий міжнародний захід, в якому візьмуть участь країни-члени НАТО. Це дуже показово і свідчить про підтримку України та правильність нашого безпекового вибору. Разом ми зможемо зробити все для того, щоб швидко повернути Україну в Крим, а Крим – в Україну», – сказала Верещук.

За її словами, звільнення українського півострова активно обговорюється на міжнародному рівні. Так само постає й питання про майбутню модель безпеки для нашої держави.

Читайте також: Верещук розповіла про першочергові кроки реінтеграції Криму

Як зазначила Верещук, усі ці процеси є логічним продовженням першого кроку, який зробила наша держава на шляху до Північноатлантичного альянсу, – подання заявки на членство в цій організації. Тож і звільнення Криму, і подальші безпекові питання слід розглядати комплексно, зокрема з нашими міжнародними партнерами.

Як повідомляв Укрінформ, Мінреінтеграції проводить роботу щодо повернення Криму у правове, інформаційне та соціально-економічне поле України, тому жителям півострова рядять зберегти всі українські документи.

Фото: Мінреінтеграції, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-