До ЄСПЛ подали скаргу на незаконне затримання в Криму громадянської журналістки Данилович

До ЄСПЛ подали скаргу на незаконне затримання в Криму громадянської журналістки Данилович

Укрінформ
Громадська організація КримSOS подала скаргу до Європейського суду з прав людини щодо незаконного затримання громадянської журналістки Ірини Данилович в тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомив голова правління КримSOS Олексій Тільненко, передає Укрінформ із посиланням на сайт організації.

«Юристи КримSOS підготували і подали скаргу до Європейського суду з прав людини. Скарга стосується незаконного затримання громадянської журналістки Ірини Данилович, яке порушує низку прав, закріплених у Конвенції про захист прав людини й основоположних свобод та протоколах до неї», - зазначив Тільненко.

В організації нагадали, що стаття 5 Конвенції про захист прав людини й основоположних свобод передбачає, що кожен має право на свободу та особисту недоторканність.

Читайте також: У сімферопольському СІЗО людей утримують в полоні, не відкриваючи справ

Як повідомлялося, Ірину Данилович російські силовики викрали 29 квітня 2022 року дорогою з Коктебеля до Феодосії. Протягом восьми днів її тримали у приміщенні фсб. Cиловики проводили тестування на поліграфі та погрожували вивезти її до лісу, якщо вона щось приховуватиме. Їй запропонували підписати порожні бланки в обмін на "визволення". Після того, як вона це зробила, їй повідомили, що у її сумці нібито знайшли вибухівку.

Підконтрольний росії Феодосійський міський “суд” 28 грудня оголосив “вирок” Ірині Данилович. Їй "присудили" 7 років колонії загального режиму і штраф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-