Штати можуть допомогти Україні в завданні ударів по Криму – NYT

Штати можуть допомогти Україні в завданні ударів по Криму – NYT

Укрінформ
Адміністрація США розглядає можливість підтримання Києва в атаках на Крим.

Про це ідеться в публікації New York Times, передає Укрінформ.

Раніше Білий дім відмовлявся надавати Україні зброю, необхідну для завдання ударів по Кримському півострову, який росія використовує як базу для нападів з півдня.

Зараз позиція Вашингтона починає пом'якшуватися, навіть якщо це збільшує ризик ескалації, зазначає видання з посиланням на власні джерела.

Читайте також: Конгрес США зберігає переважну більшість на підтримку України – сенатор Кунс

Адміністрація Байдена дійшла висновку: якщо українські військові зможуть показати росії, що її контроль над Кримом може опинитися під загрозою, це посилить позицію Києва у будь-яких майбутніх переговорах. 

Американські офіційні особи обговорюють з українськими колегами використання американської зброї – від ракетних комплексів HIMARS до бойових машин Bradley – для завдання удару по шляхопроводу, що з'єднує Крим з росією через окуповані Мелітополь і Маріуполь.

Читайте також: росіяни вивезли до Криму щонайменше 6000 дітей із тимчасово захоплених територій - правозахисниця

Водночас Байден поки що не готовий надати Україні ракетні системи дальнього радіуса дії для обстрілу російських об'єктів на півострові.

Як писав Укрінформ, Таміла Ташева заявляла, що усі громадяни рф, які приїхали в Крим з порушенням міграційного законодавства України, муситимуть виїхати після деокупації півострова, а будь-які намагання рф називати це депортацією є безпідставними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-