У Криму загарбники відкрили 239 справ «за дискредитацію збройних сил рф»

У Криму загарбники відкрили 239 справ «за дискредитацію збройних сил рф»

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму російські загарбники відкрили 239 справ «за дискредитацію збройних сил рф».

Про це постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева повідомила під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«За так званою статтею про фейки, яка набула чинності лише 5 квітня минулого року, в окупованому Криму вже відкрито 239 справ «за дискредитацію збройних сил рф». У 200 випадках людей оштрафували на суму від 30 до 50 тисяч рублів, деякі громадяни отримали ще й адмінарешт до 15 діб за іншими статтями», - зазначила Ташева, додавши, що значну частину вироків окупаційні судові реєстри не оприлюднюють.

Відео: Офіс Президента

За її словами, незаконні штрафи за цією статтею вже заплатили 192 особи, шестеро людей оштрафовані двічі, а ще двоє – тричі. Однак попри тиск окупантів, наголосила Ташева, спротив не спадає, а навпаки – прогресує та трансформується.

«У травні людей штрафували за коментар «Ні війні» чи «лайк» під постом про злочини армії рф в Україні. Зараз рф карає за виконання українських пісень і вигуки» Слава Україні», «Збройні сили йдуть», «Україна повертається», - зауважила вона.

Представниця Президента додала, що усі незаконні рішення в Криму ухвалювали 69 окупаційних суддей, і майже всі вони є громадянами України.

Читайте також: 39 тисяч кримчан з 2015 року: Ташева розповіла про незаконні «призови» росії

«Дії цих осіб прямо порушують права і свободи українських громадян, які проживають в окупованому Криму. І ці так звані судді обов'язково понесуть відповідальність за свої злочини», - підкреслила Ташева.

Як повідомлялося, в тимчасово окупованому Криму "присудили" 2,5 року колонії суворого режиму Олександру Тарапону за статтею "про дискредитацію росармії" за те, що він розклеював листівки «Тут живе Vоєнний злочинець, вбивця дітей».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-