Війська радіаційного, хімічного й біологічного захисту рф зафіксували на заводі «Кримський титан»

Війська радіаційного, хімічного й біологічного захисту рф зафіксували на заводі «Кримський титан»

Укрінформ
На захопленому загарбниками заводі «Кримський титан» у м.Армянськ зафіксували розміщення техніки та військ радіаційного, хімічного й біологічного захисту зс рф.

Як передає Укрінформ, про це повідомив «Центр національного спротиву».

«На тимчасово окупованому півострові зафіксовано розміщення техніки на заводі “Кримський титан” (Армянськ), а також підрозділи військ радіаційного, хімічного й біологічного захисту зс рф», - йдеться в дописі.

У «Спротиві» зауважили, що наразі невідомо, чим обґрунтоване перебування цих військ на захопленому підприємстві. Як зазначається, це може бути навчання чи вимоги командування російських військ.

Проте в "Центрі національного спротиву" закликали мешканців м. Армянськ тимчасово утриматися від прогулянок.

Читайте також: росія завдала збитків довкіллю України на понад ₴1,5 трильйона

Також у ЦНП додали, що перебування військових на об’єктах хімічної промисловості є порушенням норм міжнародного гуманітарного права.

«При цьому, росіяни не вперше нехтують відповідними нормами. Зокрема вони розміщують військових на ЗАЕС, на цивільних об’єктах: у школах, дитсадках, лікарнях», - зазначили в організації.

Як раніше повідомив Укрінформу представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Черняк, у тимчасово окупованому Криму наразі знаходяться російські носії ядерних боєприпасів наземного, повітряного та морського базування.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-