За держзраду й дезертирство судитимуть п’ятьох ексофіцерів з Криму

За держзраду й дезертирство судитимуть п’ятьох ексофіцерів з Криму

Укрінформ
Правоохоронці завершили спеціальне досудове розслідування стосовно п’яти офіцерів Державного науково-випробувального центру Збройних сил України, які під час окупації російськими військами Автономної Республіки Крим перейшли на бік ворога, обвинувальний акт проти фігурантів направлений до суду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Обвинуваченими є заступник начальника тилу, начальник відділення артилерії, старший інженер-випробувач, начальник служби інженерно-авіаційної служби та начальник служби безпеки польотів Державного науково-випробувального центру ЗСУ, які станом на сьогодні "служать" в "Государственном авиационном научно-испытательном центре 929 ГЛИЦ военно-воздушных сил вооруженных сил рф".

Встановлено, що після захоплення росією півострова офіцери зрадили присязі на вірність українському народу, відмовилися передислокуватися до контрольованої території України та добровільно погодилися служити в російських збройних силах.

Читайте також: За держзраду судитимуть ще вісьмох кримських суддів

Колишні військові обвинувачуються в державній зраді та дезертирстві (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 Кримінального кодексу України), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді ДБР завершило спеціальне досудове розслідування стосовно дев'ятьох кримських суддів і двох правоохоронців, які у 2014 році перейшли на бік ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-