Заступника командувача чф рф і командира бригади судитимуть за підрив Північнокримського каналу

Заступника командувача чф рф і командира бригади судитимуть за підрив Північнокримського каналу

Укрінформ
Суд надав дозвіл на здійснення спеціального судового провадження щодо заступника командувача чф рф і командира бригади через підрив Північнокримського каналу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. https://kherson.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=324754

«Розпочато спеціальне судове провадження стосовно заступника командувача Чорноморського флоту рф з матеріально-технічного забезпечення та командира 11-ї окремої інженерної бригади Південного військового округу, які обвинувачуються у порушенні законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що спеціальне судове провадження здійснюється за відсутності обвинувачених (in absentia).

Фото: Офіс Генпрокурора

За даними слідства, наприкінці лютого 2022 року вказані особи керували захопленням споруд Каховської ГЕС та підривом Північнокримського каналу на Херсонщині. Зокрема, заступник командувача ЧФ керував незаконними діями загарбників на цьому цивільному об’єкті, який відноситься до критичної інфраструктури та забезпечує водою населення, а також зрошування полів у регіоні. У свою чергу, полковник командир бригади безпосередньо керував підпорядкованими йому солдатами, які підірвали канал у декількох місцях.

Читайте також: російського командира судитимуть за наказ обстріляти з танка житловий будинок у Чернігові

Як наслідок, значної шкоди завдано цивільній інфраструктурі, унеможливлено здійснення належного зрощування сільгоспземель регіону. Крім того, завдана значна шкода довкіллю та спричинено матеріальні збитки державі на суму понад 1,5 млрд грн.

Судовий розгляд триває.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники 24 лютого захопили усі гідротехнічні споруди Північнокримського каналу на Херсонщині. За підрив Північно-Кримського каналу повідомлено про підозру двом російським військовим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-