Підрив Північно-Кримського каналу: суд дозволив заочне розслідування щодо двох військових рф

Підрив Північно-Кримського каналу: суд дозволив заочне розслідування щодо двох військових рф

Укрінформ
Суд надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно заступника командувача Чорноморського флоту рф і командира бригади через підрив Північно-Кримського каналу.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

«За участі прокурорів Херсонської обласної прокуратури Саксаганський районний суд м. Кривий Ріг надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно заступника командувача чорноморського флоту рф з матеріально-технічного забезпечення та командира 11-ї окремої інженерної бригади південного військового округу. Вони підозрюються у порушенні законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ворог розмістив укріплені блокпости біля мостів через Північно-Кримський канал

За даними слідства, наприкінці лютого 2022 року підозрювані керували захопленням споруд Каховської ГЕС та підривом Північно-Кримського каналу на Херсонщині. Генерал-майор, заступник командувача чф керував незаконними діями загарбників на цьому цивільному об’єкті, який належить до критичної інфраструктури та забезпечує водою населення, а також зрошування полів у регіоні. Своєю чергою полковник командир бригади безпосередньо керував підпорядкованими йому солдатами, які підірвали канал у декількох місцях.

Як наслідок, значної шкоди завдано цивільній інфраструктурі, унеможливлено здійснення належного зрощування сільгоспземель регіону. Крім того, завдана значна шкода довкіллю та спричинено матеріальні збитки державі у великих розмірах, йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ в Херсонській області за оперативного супроводу Головного управління контррозвідувального забезпечення об'єктів критичної інфраструктури та протидії фінансування тероризму Департаменту захисту національної державності СБУ спільно з оперативними підрозділами УСБУ в Херсонській області.

Як повідомляв Укрінформ, за підрив Північно-Кримського каналу повідомлено про підозру двом російським військовим - генерал-майору та полковнику армії країни-агресора; вирішується питання щодо оголошення їх у міжнародний розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-