російського командира судитимуть за наказ обстріляти з танка житловий будинок у Чернігові

російського командира судитимуть за наказ обстріляти з танка житловий будинок у Чернігові

Фото
Укрінформ
Командир танкового батальйону збройних сил російської федерації постане перед судом за відданий ним злочинний наказ до здійснення обстрілу житлового будинку в Чернігові.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«Чернігівською обласною прокуратурою в порядку спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно командира танкового батальйону військової частини 41659 35-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади у складі 41-ї загальновійськової армії рф за порушення законів та звичаї війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України)», — ідеться в повідомленні.

За даними слідства, танковий батальйон збройних сил рф у кінці лютого зайшов на територію Чернігівської області з метою збройного захоплення Чернігівського аеропорту й окупації регіону. У ході нападу обвинувачений надав злочинний наказ оператору-навіднику танку на виконання пострілу осколково-фугасним снарядом калібру 125 мм по житловому багатоповерховому будинку в Чернігові.

Зазначається, що згадана багатоповерхівка не була військовою ціллю й не використовувався для військових потреб. Унаслідок ворожого обстрілу її окремі житлові приміщення були повністю зруйновані.

Як повідомлялося, 8 серпня Деснянський районний суд Чернігова засудив російського танкіста Міхаіла Кулікова до 10 років позбавлення волі за вчинений у лютому розстріл цивільної багатоповерхівки на околиці Чернігова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-