Меджліс зупинив повноваження одного з членів через його співпрацю з окупантами

Меджліс зупинив повноваження одного з членів через його співпрацю з окупантами

Укрінформ
Меджліс кримськотатарського народу зупинив повноваження Асана Алієва через його співпрацю із російською окупаційною адміністрацією на території Херсонської області.

Рішення ухвалено на засіданні, яке відбулося 12 грудня, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Меджлісу.

Зазначається, що члени Меджлісу оцінили публічні заяви та дії Асана Алієва після 24 лютого як несумісні зі статусом делегата Курултаю кримськотатарського народу і такі, що свідчать про його добровільну співпрацю з російською окупаційною адміністрацією на території Херсонської області.

Читайте також: Викраденого на Херсонщині активіста Цигіпу перевіряє фсб у Кримуправозахисники

«Виходячи з того, що висловлення недовіри члену Меджлісу кримськотатарського народу, як і його переобрання, є повноваженнями Курултаю кримськотатарського народу, скликання якого неможливе у зв’язку з окупацією Криму, члени Меджлісу кримськотатарського народу одноголосно схвалили рішення про зупинення повноважень Асана Алієва», - зазначили у Меджлісі.

Його члени також звернулися до Офісу Генпрокурора та СБУ із закликом порушити провадження за фактом колабораційної діяльності Алієва.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці оголосили підозру так званому депутату «державної ради Республіки Крим» від партії «єдина росія», очільнику створеного загарбниками «комітету держради РК з народної дипломатії та міжнаціональних відносин».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-