У рф кримського політв'язня з підозрою на туберкульоз тримають у штрафному ізоляторі лікарні

У рф кримського політв'язня з підозрою на туберкульоз тримають у штрафному ізоляторі лікарні

Укрінформ
У росії кримського політв'язня Теймура Абдуллаєва, у якого підозрюють туберкульоз, тримають у штрафному ізоляторі лікарні міста Салавата (Башкортостан).

Про це з посиланням на адвоката Едема Семедляєва повідомляє у Фейсбуці ГО "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

"Засуджений у справі "Хізб ут-Тахрір" політв'язень Теймур Абдуллаєв зараз перебуває в лікувальній виправній установі Салавата. Лікарі в колонії направили його на діагностику інфекційного захворювання — туберкульозу. Адміністрація посадила його в штрафний ізолятор у тюремній лікарні", - йдеться в повідомленні.

За словами адвоката, у ЛВУ-19 міста Салавата Теймура Абдуллаєва перевели ще 9 грудня у зв'язку з підозрою на туберкульоз. На цей момент політв'язню вже зробили рентген, який не виявив змін у легенях, тепер засуджений чекає результати аналізів.

Водночас, Теймура Абдуллаєва після прибуття помістили у штрафний ізолятор лікарні — з невідомих причин. Зараз добігає кінця строк його санкції, чи продовжуватиметься вона — невідомо.

Родичі політв'язня пов'язують медичні проблеми Теймура Абдуллаєва з регулярним його перебуванням у штрафному ізоляторі колонії.

Як повідомляв Укрінформ, брати Узеїр і Теймур Абдуллаєви були заарештовані у жовтні 2016 року разом зі ще трьома кримськими татарами за причетність до діяльності ісламської політичної партії «Хізб ут-Тахрір», яка в росії заборонена з 2003 року. 18 червня 2019 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у ростові-на-дону засудив Теймура Абдуллаєва до 17 років ув'язнення, пізніше термін скоротили на пів року. У колонії №2 міста Салавата, де перебуває політв'язень, його систематично та безпідставно поміщають у штрафний ізолятор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-