Загарбники посилюють перевірки у Криму - шукають партизанів

Загарбники посилюють перевірки у Криму - шукають партизанів

Укрінформ
російські загарбники посилюють контрдиверсійні заходи на тимчасово окупованих територіях України, зокрема в Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр національного спротиву.

«російські спецслужби отримали завдання виявити підпільні мережі українців. Для цього будуть проведені вибіркові обшуки в квартирах та будинках кримчан. Акцент робитимуть на представниках кримськотатарського народу», - йдеться у повідомленні. 

У ЦНС зазначають, що до плану цих заходів також входять: перевірка підвалів та гаражів, телефонів і комп’ютерів. Метою є пошук інформації, яка вкаже на співпрацю із ЗСУ.

За даними центру, такі заходи пов’язані з отриманими Кремлем даними закритого соціологічного дослідження щодо суспільно-політичної ситуації на півострові. Зокрема, навіть ті мешканці, які раніше підтримували широкомасштабне вторгнення рф в Україну, наразі апатичні до підтримки москви.

Читайте також: Активістів і представників місцевої влади із окупованих територій утримують у новому СІЗО Сімферополя

Це стосується й тих росіян, хто був переселений до Криму впродовж 8 років окупації. 

"російське військово-політичне керівництво розуміє, що українські партизани відіграли важливу роль у звільненні Херсону від російських окупаційних військ. Тому, намагаються знайти нові методи боротьби з підпіллям", – переконані в ЦНС.

Нагадаємо, раніше у Меджлісі кримськотатарського народу заявили, що загарбники розсилають кримчанам листи, де у беззаперечному тоні вказується, що їх включено до списку присяжних так званих “судів”. Таким чином росіяни намагаються зробити їх співучасниками своїх злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-