Арештованому у Криму художнику Богдану Зізі загарбники додали нові терористичні статті

Арештованому у Криму художнику Богдану Зізі загарбники додали нові терористичні статті

Укрінформ
Кримському художнику Богдану Зізі, якого загарбники затримали та тримають під арештом за те, що від облив фарбами та кинув запальну суміш у окупаційну адміністрацію Євпаторії, інкримінують нові терористичні статті.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у Представництві Президента України в АРК.

23 жовтня Богданові Зізі виповнилося 28 років.

“Іронічно, що саме до дня народження окупаційна адміністрація доповнила його справу ще двома статтями про тероризм”, - зауважили у відомстві.

Як зазначається, наразі Богдану Зізі інкримінують 4 статті кримінального кодексу рф, три з них - за тероризм: 205 ч.1(здійснений терористичний акт); 205 ч.1: (загроза здійснення теракту); 205.2 ч.2 (заклик до тероризму); 214 ч.2 (вандалізм із політичних мотивів).

"росія абсурдно звинувачує у тероризмі того, хто висловився за мир, а сама у цей момент здійснює масований ракетний удар по території всієї України — залишає людей без світла, води, зв‘язку, забирає невинні життя. Хто тут терорист?", - наголосили у представництві.

Читайте також: Чубаров не виключає звільнення Криму без боїв на півострові

Тут додали, що уже до нового року Богдана, ймовірно, відправлять із окупованого Сімферополя в ростов і з ним буде втрачено зв‘язок.

Як повідомляв Укрінформ, 16 травня Богдан Зіза облив синьою та жовтою фарбами будівлю окупаційної адміністрації Євпаторії, після чого кинув у будівлю коктейль із запальною сумішшю. Того ж дня окупанти заарештували його. Богдана катували та погрожували, під тиском змусили записати на відео так зване "зізнання".

Стосовно нього порушили кримінальну справу за ч. 3 ст. 30 (замах на злочин) та ч.1 ст 205 кк рф (терористичний акт).

Раніше Зізі продовжили термін утримання під вартою на три місяці, до 16 січня 2023 року. Його утримують у СІЗО в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-