Громадянська журналістка написала листа з сімферопольського СІЗО: заявляє про посилення тиску

Громадянська журналістка написала листа з сімферопольського СІЗО: заявляє про посилення тиску

Укрінформ
Громадянська журналістка Ірина Данилович у листі з сімферопольського СІЗО повідомила про посилення пресингу, співробітники ізолятора забрали її особисті речі, нотатки.

Текст листа Данилович опублікувала правозахисна організація "Крим.SOS", передає Укрінформ.

Журналістка у листі розповіла, що у неї провели позаплановий обшук.

«Забрали тільки мій зошит, де було! Запис, який я готувала до «останньої промови»: 3 вірші та кілька нотаток, які хотілося зберегти в пам'яті. Змусили писати пояснювальну. Мотивували тим, що за ПВР (правила внутрішнього розпорядку) не можна зберігати записки, які не належать до кримінальної справи», - йдеться у листі.

У тексті пояснювальної записки Данилович написала, що вилучення зошита порушує її права, що підозрювані та обвинувачені мають право займатися самоосвітою, їм також дозволено мати при собі записи, що стосуються реалізації своїх прав та законних інтересів.

Читайте також: російський суд залишив без змін вирок українському журналісту Штиблікову - 19,5 року

«Починається пресинг. Минулого разу мене «сховали» на ІТТ, бо комісія була велика — про це всі тут говорять. До яких ще методів вони вдадуться, щоб змусити мене мовчати, - не знаю», - написала Данилович.

Як повідомлялося, фсб рф обвинуватило Ірину Данилович у виготовленні вибухівки. Їй висунули підозру в незаконних діях за частиною 1 ст. 22 кк рф. Також, за даними КримSOS, їй можуть висунути обвинувачення у держзраді за статтею 275 кк рф.

Ірину Данилович російські силовики викрали 29 квітня по дорозі з Коктебеля до Феодосії. Вона повідомляла про тортури з боку фсб.

Фото: crimeahrg.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-