Кримчани боролися увесь період окупації та продовжують зараз - представництво Президента в АРК

Кримчани боролися увесь період окупації та продовжують зараз - представництво Президента в АРК

Укрінформ
Дев’ять років тому мешканці Криму організували громадянський рух “Євромайдан-Крим”; кримчани боролися упродовж років окупації та продовжують чинити опір загарбникам нині.

Про це представництво Президента в АР Крим повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

У відомстві зауважили, що дев’ять років тому державні, кримськотатарські та європейські стяги тримали активісти на площах Сімферополя, Севастополя, Євпаторії, Керчі та Бахчисараю. Тоді ж зародився громадянський рух “Євромайдан-Крим”, який за три дні від початку Революції Гідності організував першу акцію підтримки.

“Жителі Криму боролися тоді, боролися впродовж всієї окупації та продовжують боротися зараз. Українці та киримли, попри всі ризики, погрози та побиття, влаштували у Сімферополі наймасовіший серед кримських протестів. Декотрі поїхали на головну площу Євромайдану до Києва. Там були всі ми: ті, хто зараз боронять Україну в окопах, ті, хто відбивають ворожі ракетні та мінометні обстріли, ті, хто плетуть сітки для воїнів і воїнок, займаються волонтерством, ті, хто зараз на державній службі”, - зауважили у представництві.

У Президента зазначили, що українці гуртувалися, тримали стрій і вибороли своє право жити у вільній європейській країні.

“Ми гуртуємося та тримаємо стрій сьогодні — 271 день ми відбиваємо повномасштабний напад на самовизначення України та її народу. І відіб’ємо! Деокупуємо наш український Крим, де люди знову зможуть вільно виходити на площі з державними прапорами України, співати наші пісні та гучно промовляти “Слава Україні!”, - написали у відомстві.

Читайте також: Оголосили переможців літературного конкурсу «Кримський інжир»

Як раніше зазначили у представництві Президента в АРК, все більше кримчан долучається до руху опору «Жовта стрічка».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-