Кримського «депутата» засудили до 12 років за державну зраду

Кримського «депутата» засудили до 12 років за державну зраду

Укрінформ
Ексдепутата Верховної Ради АР Крим, який у 2014-му році перейшов на бік російських окупантів, заочно засудили до 12 років позбавлення волі за державну зраду.

Як передає Укрінформ, про це повідомила прокуратура АР Крим та м. Севастополя.

«За публічного обвинувачення прокуратури Криму до 12 років позбавлення волі заочно засуджено депутата Верховної Ради АР Крим VI скликання. Суд визнав його винним у державній зраді (ч.1 ст. 111 КК України)», - йдеться в дописі.

Прокурори довели, що у 2014 році засуджений спільно з іншими депутатами ВР АР Крим проголосував за низку незаконних постанов для приховання факту окупації півострова рф та легітимізації дій держави-окупанта.

Читайте також: У Сімферополі рух опору поширив нові проукраїнські листівки

Як зазначається, він підтримав рішення щодо так званого «загальнокримського референдуму», прийняття постанови «Про декларацію про незалежність АР Крим та м. Севастополя».

«Всупереч постанови Верховної Ради України, якою повноваження депутатів парламенту автономії припинено, продовжуючи реалізацію злочинних намірів держави-окупанта, колишні депутати проголосували за прийняття постанови про «Незалежність Криму» та «Правонаступництво Республіки Крим», - додали в прокуратурі.

Як повідомлялося, ексдепутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим Анатолія Авідзбу заочно засудили до 10 років позбавлення волі за державну зраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-