росія повністю відремонтує Кримський міст не раніше вересня 2023 року - розвідка Британії

росія повністю відремонтує Кримський міст не раніше вересня 2023 року - розвідка Британії

Укрінформ
Зусилля росії щодо ремонту Кримського мосту тривають, але навряд чи він буде повністю запущений щонайменше до вересня 2023 року.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у короткому зведенні британської розвідки, опублікованому у середу Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері.

Так, 8 листопада міст мали закрити, щоб перемістити і встановити заміну 64-метрового прольоту. Для заміни пошкоджених ділянок дороги знадобиться ще три прольоти.

Хоча кримська «влада» стверджувала, що ці додаткові прольоти будуть встановлені до 20 грудня, на брифінгу для президента путіна було зазначено, що роботи на іншій проїжджій частині призведуть до переривання дорожнього руху до березня 2023 року. Заміна пошкодженого залізничного мосту повинна бути завершена до вересня 2023 року, хоча віцепрем'єр росії заявив, що терміни ремонту будуть прискорені.

Як наголошується, одна колія відкрита, але рух залізничного транспорту залишається обмеженим. Ремонтні роботи будуть сильно залежати від погодних умов протягом зимових місяців.

Атака на Кримський міст порушила російське матеріально-технічне постачання до Криму та півдня України, зменшивши здатність росії переміщувати військову техніку та війська в цей район залізницею чи автомобільним транспортом, йдеться у зведенні.

"Пошкодження мосту, нещодавня атака на Чорноморський флот у Севастополі та ймовірний вихід із Херсона ускладнюють можливість російського уряду малювати картину військового успіху", — констатують у розвідці Британії.

Читайте також: Загарбники призупиняють рух автівок Кримським мостом

Кримський міст — незаконно побудований транспортний перехід, що з’єднує тимчасово окупований Кримський півострів із росією через Керченську протоку. Окупанти з 24 лютого 2022 року саме через нього переправляли військові ешелони, техніку та боєприпаси. 8 жовтня Кримський міст пошкоджено вибухівкою, що частково обмежило шляхи постачання озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-