Ще 11 кримських «суддів» обвинувачені у держзраді

Ще 11 кримських «суддів» обвинувачені у держзраді

Укрінформ
Прокуратура АРК скерувала до суду ще 11 обвинувальних актів стосовно кримських "суддів", які зрадили Україну.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба прокуратури АРК та м. Севастополя, передає Укрінформ.

“Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що після окупації півострова 11 українських суддів зрадили присягу на вірність народу України та перейшли на службу до незаконно створених судових органів держави-окупанта”, - зазначають у відомстві.

Повідомляється, що зазначені "судді" обійняли різні посади. Зокрема, йдеться про суддю незаконно створеного Апеляційного суду, голову та суддю окупаційного Ленінського районного суду, а також суддів, що перейшли працювати до Нахімовського, Євпаторійського та Сімферопольського, Нижньогірського, Феодосійського районних «судів».

Читайте також: Ексофіцеру корвета «Тернопіль» оголосили підозру в держзраді

Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада), санкція якої передбачає від 12 до 15 років позбавлення волі.

У прокуратурі поінформували, що за фактами вчинення держзради загалом повідомлено про підозру 713 особам, 225 з яких є суддями; 215 обвинувальних актів скеровано до суду, 88 з них стосуються саме суддів; 14 осіб засуджено.

Як повідомляв Укрінформ, ДБР завершило спеціальне досудове розслідування стосовно 9 кримських суддів та 2 правоохоронців, які у 2014 році перейшли на бік ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-