Ексофіцеру корвета «Тернопіль» оголосили підозру в держзраді

Ексофіцеру корвета «Тернопіль» оголосили підозру в держзраді

Укрінформ
Державне бюро розслідувань заочно оголосило підозру в державній зраді колишньому командиру ракетно-артилерійської бойової частини протичовнового корвета «Тернопіль», який у 2014 році перейшов на бік ворога.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

За даними слідства, після захоплення російськими загарбниками його військової частини у Севастополі командир відмовився передислокуватися до Одеси та присягнув на вірність агресору.

Встановлено, що на сьогодні зрадник воює проти України в складі збройних сил російської федерації на посаді командира бойової частини великого десантного корабля «Цезар Куніков». В обов’язки фігуранта входить ввід даних для запуску ракет по українських населених пунктах.

Слідчі зібрали проти колишнього українського військового достатньо доказів. Йому інкримінована ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років.

Читайте також: Командувачу ВМС призначили нового заступника

Як повідомляв Укрінформ, у липні правоохоронці заочно оголосили підозру в державній зраді капітану ІІІ рангу, колишньому командиру корвета «Тернопіль» Максиму Ємельяненко, який у 2014 році перейшов на бік ворога та сьогодні воює проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-